Onze geschiedenis

Chocolaterie Dossche is al 60 jaar een gevestigde naam in de chocoladewereld.

1958

Oprichter Etienne Dossche kreeg in 1958 op jonge leeftijd de liefde voor chocolade te pakken. Hij experimenteerde met smaken en leerde traditionele basisrecepten een persoonlijke toets te geven. 

In 1964 besloten Etienne en zijn echtgenote Frieda een eigen zaak op te richten: Chocolaterie E. Dossche werd algauw een bekende naam in Gent en ruime omgeving. Omdat voor Etienne de kwaliteit van zijn pralines en truffels primeerde, ging hij op zoek naar kwaliteitsgrondstoffen en besloot hij te werken met chocolade van Callebaut. 

1978

De Belgische praline was ondertussen uitgegroeid tot een wereldbekende delicatesse en Etienne ging onverminderd verder met het verfijnen en personaliseren van zijn creaties. Het aanbod breidde steeds verder uit en in 1987 besloot dochter Ann mee in de zaak te stappen.

Tien jaar later zette Etienne een stap terug en werd de zaak overgenomen door Ann en haar echtgenoot Kurt Leroy. Kurt leerde de kunst van de chocoladeverwerking bij zijn schoonvader en volgde nadien nog een opleiding aan ‘Ter Groene Poorte’ in Brugge. 

2011

In 2011 beslisten Ann en Kurt dat de tijd rijp was voor vernieuwing. Productie en verkoop werden overgebracht naar een nieuwe locatie. Op 2 maart 2012 openden Ann en Kurt hun nieuwe zaak aan de Baron de Gieylaan 55 in De Pinte. Met nog steeds evenveel aandacht voor kwaliteit en traditie, krijgen de producten en de omkadering een meer eigentijds karakter.

De zoektocht naar verfijning en de aandacht voor nieuwe trends en smaken gaat onverminderd voort…

2020

Coming soon

Meer weten over ons?

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info.